Wat ga jij de komende maand bereiken?

Wat je afgelopen maand hebt bereikt, is de beste voorspeller van wat je de komende maand zal bereiken, zeggen ze.

Kijk eens naar wat je afgelopen maand bereikt hebt:
Heb je iets groots voor elkaar gekregen? Een promotie, een geweldige workshop? Een 8 voor je proefwerk? Je bent afgevallen? Dan zal dat in de toekomst ook zeker weer lukken.

Of kun je geen dingen bedenken die je hebt bereikt? Dan zul je de komende maand ook weinig dingen ervaren, die je zult bereiken. Wow, dat valt tegen. Je kunt hier stoppen met lezen en het er bij laten….

Of misschien kun je wat beter gaan kijken. Elke dag, elke week, elke maand bereik je dingen. Alleen sta je er waarschijnlijk te weinig bij stil. Ze zijn vanzelfsprekend.

Deze maand heb je zeker weten allerlei kleine dingen bereikt. Je hebt een vriend gebeld die je allang niet gesproken had; je hebt eindelijk een hoop rotzooi kunnen weggooien; je hebt nee gezegd tegen iets wat je niet wilde; je hebt je minder druk gemaakt over je werk dan anders; je hebt nieuwe contacten opgedaan via je netwerk; je hebt een gebakje kunnen laten staan; of je hebt een compliment gekregen over een foto die je gemaakt had in je tuin. Al deze kleine dingen zul je de komende maand ook weer ervaren. Waterlelie

Als je je richt en stil staat bij de kleine stapjes die je hebt bereikt, wordt vaak veel duidelijker hoe je het best verder kunt gaan.

Wil je meer voor jezelf opkomen, wil je meer rust en minder stress ervaren op je werk, wil je beter contact met je vrienden of je tijd beter managen, enzovoort ?


Kijk dan welke kleine stapjes je vorige maand al heb genomen, die goed werkten. En herhaal deze stapjes, om steeds verder te groeien in de richting die jij wilt.

Welke kleine stapjes heb jij afgelopen maand bereikt? Schrijf ze me hieronder. Of schrijf ze in een schrift. Het zal je helpen om ze te gaan onthouden en meer grip te krijgen op de komende maand.

Succes, Karina

Over Karina de Groot

Ik ben gz-psycholoog en coach. Ik help mensen om zich te beschermen tegen stress, en makkelijker en met veel zin in het leven te staan. Met behulp van de zelfbeeldtest geef ik mensen psychologische hulp om dit voor elkaar te krijgen.
Dit bericht werd geplaatst in Psycholoog en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Wat ga jij de komende maand bereiken?

 1. Trudy Rozendaal zegt:

  Leuk en interessant verhaal; vaak sta je helemaal niet stil bij de kleine dingen die hebt bereikt! Terwijl ze dus zo belangrijk zijn voor de toekomst…

 2. Inge zegt:

  Kleine stapjes brengen je ook ergens… je pad wordt pas gemaakt als je begint met lopen. Zonder de eerste stap kom je niet verder.

  Wel erg leuk om eens te lezen hoe andere ertegen aan kijken. Ik ben een slechte terugkijker van het leven. Want als je naar het verleden blijft staren sta je met de rug naar de toekomst.
  Maar na een burnout kijk je nog anders tegen dingen aan. Misschien wel mijn kleine stapjes door bij elke ‘beslissing’ eerst te bedenken wil ik het echt!. Dit gaat mij redelijk af.

  En ja, zeker ook een mijlpaal daar kan ik niet onderuit, voel nog al mijn spieren en botten van de spanning, maar : Ik ben geslaagd voor L.O.T.U.S … afgelopen zaterdag

 3. Karina zegt:

  Te ver terugkijken moet je inderdaad niet te veel doen, denk ik. In een maand is er al vaak zoveel gebeurd, als je op gaat letten tenminste, dat je volgens mij genoeg stof hebt, om vandaar uit verder te kijken.

  En natuurlijk gefeliciteerd met je mijlpaal! Dat diploma voorspelt wat voor de toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s