Stiekem lezen: de cursus bij de zelfbeeldtest

De cursus bij de zelfbeeldtest

Cursus ‘Denk je sterk’ bij de zelfbeeld test van Psy-Image

Stiekem lezen?

Mijn  cursus is klaar en te koop via internet! De cursus heet ‘Denk je sterk’ en sluit direct aan bij de zelfbeeldtest. Het heet ook: ‘de cursus bij de zelfbeeldtest’, omdat het om veel meer gaat dan alleen een denktechniek.

Het heeft even tijd gekost, vooral omdat ik in elk hoofdstuk  verschillende gesprekken met cliënten heb toegevoegd. Dat bleek veel moeilijker dan ik dacht: om gesprekken op zo’n manier weer te geven dat de dialogen helder zijn, maar dat ik de privacy en anonimiteit tegelijkertijd waarborg.

Net las ik het boek Eten, bidden, beminnen van Elisabeth Gilbert. Erg grappig, komisch en droevig. Een passage deed me denken aan mijn cursus.

Ze schrijft dat ze stiekem allerlei zelfhulpboekjes leest om uit de problemen te komen. Omdat ze zich er toch wat voor schaamde, zorgde ze dat ze de kaft van het boek omwikkelde met het laatste nummer van het Amerikaanse tijdschrift, de Hustler. Dat schijnt een zacht pornotijdschrift te zijn. Blijkbaar had ze daar minder moeite mee.

Die lichte schaamte herinner ik me zelf nog levendig van vroeger. Ik leende zelfhulpboekjes over bijvoorbeeld Opkomen voor jezelf bij de bibliotheek. Ik legde ze op de toonbank voor de bibliothecaresse en begon dan een levendig gesprek. Ja, in noodsituaties kon ik dat wel. Alles om de aandacht van bibliothecaresse maar af te leiden, zodat ze niet zag welke boeken ik leende.

Nu heb ik de cursus geschreven die ik zelf vroeger erg graag had willen hebben. Ik ben lichtelijk verbaasd dat ik het voor elkaar heb dat je het nu zomaar kunt bestellen via internet. En niemand die het ziet, als je het leest…

Je kunt het stiekem lezen op je computer, Ipad, of Iphone of stukken uitprinten en in een onopvallend mapje stoppen. En als je de cursus dan hebt gelezen, dan ben je de schaamte voorbij en kun je voortaan alles wat je graag wilt gewoon open en bloot kopen in de winkel of er zelf een boek over schrijven.

Meer lezen over de inhoud  van ‘Denk je sterk’,  de cursus bij de zelfbeeldtest van Psy-Image.

Of je kunt het via Paypal bestellen.

Succes en vriendelijke groet, Karina de Groot, Psy-Image

Over Karina de Groot

Ik ben gz-psycholoog en coach. Ik help mensen om zich te beschermen tegen stress, en makkelijker en met veel zin in het leven te staan. Met behulp van de zelfbeeldtest geef ik mensen psychologische hulp om dit voor elkaar te krijgen.
Dit bericht werd geplaatst in Psy-Image, Psycholoog, therapie, Stress, Zelfbeeld, zelfbeeldtest en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s