Centrale vraag: Hoe krijg je minder stress en meer vertrouwen

Als psycholoog ga ik steeds uit van de vraag: hoe kun je beter of gezonder functioneren, of hoe je kun je met minder stress en meer vertrouwen in het dagelijks leven staan.

Deze centrale vraag heb ik verder uitgewerkt in de cursus ‘Denk je sterk’, de cursus bij de zelfbeeldtest.

Opslorpen en plunderen
Zelf ben ik iemand die alles wat ik maar tegenkom, opslorp en gebruik. Naast de verplichte psychologische kennis van mijn studie heb ik ook de kasten met zelfhulpboeken in de winkel en bibliotheek geplunderd.

Vroeger had ik wat moeite om zelfhulpboeken te kopen of te lenen. ‘Dat doe je toch niet, ik hoor al die dingen allang te weten’, dacht ik dan. Maar toch vermoedde ik dat er dingen in stonden die ik niet wist, en waar ik wat aan zou hebben. Dan dacht ik aan de uitspraak van de Griekse zakenman Onassis, ook de man van Jacky Kennedy. Hij zei ooit: succes hebben is iets weten wat anderen niet weten. Dat heb ik mijn oren geknoopt. Die uitspraak hielp me in het begin over de drempel. Daarna begon het plunderen ;-).

Dat opslorpen en plunderen heeft nu uitgemond in de cursus ‘Denk je sterk’: Alle kennis die ik tot nu toe heb geleerd heb ik daarin verwerkt. Dat heeft me heel wat tijd gekost, maar nu is het dan zover.

Zelfbeeldtest als kapstok
De cursus sluit aan bij de zelfbeeldtest. De zelfbeeldtest is als het ware de kapstok waaraan ik de kennis heb opgehangen. Je hoeft de zelfbeeldtest echter niet per se gedaan te hebben om de cursus te doen.

Waarom noem ik het een cursus?
Waarom noem ik het een cursus en geen boek? Feitelijk is het een e-boek van 124 pagina’s in pfd-format dat je kunt lezen op je computer, Ipad, Ipnone, e-reader, of waarvan je delen kunt printen. Het is echter geen boek om van voor tot achter door te lezen, maar een boek om te doen en om te ervaren.

Te ervaren? Hoe bedoel ik dat? Wat mij betreft is iets ervaren het belangrijkste wat er is. Kennis alleen is niet genoeg. Je moet de kennis toepassen en ervaren dat het werkt om er iets mee te kunnen. Ik nodig je uit om deze cursus te ervaren: het op je in te laten werken en uit te proberen. Dan kun je zelf beoordelen of het werkt.

Feedback
Als je de cursus koopt, en het werkt niet of het valt tegen wat er in staat, schrijf het me dan. Vertel me wat je had verwacht of wat er tegenviel en je krijgt je geld teruggestort.

Natuurlijk hoor ik ook graag wat er wel werkt! Schrijf me wat je van de cursus vindt. Zowel positief als negatief commentaar is erg welkom.

Meer weten of de cursus bestellen?
Lees het verder op mijn site: ‘Denk je sterk’, de cursus bij de zelfbeeldtest.

Veel succes, Karina de Groot

Over Karina de Groot

Ik ben gz-psycholoog en coach. Ik help mensen om zich te beschermen tegen stress, en makkelijker en met veel zin in het leven te staan. Met behulp van de zelfbeeldtest geef ik mensen psychologische hulp om dit voor elkaar te krijgen.
Dit bericht werd geplaatst in Psycholoog, therapie, Stress, Zelfbeeld en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s