Psycholoog, moeder en opvoeden?

Als psycholoog word er van je verwacht dat je wat weet over opvoeden. Als moeder word er van je verwacht dat je ook een beetje psycholoog bent. Wat als je moeder en psycholoog bent? Soms word er dan van je verwacht dat je alles goed doet in de opvoeding.

Daar moet ik anderen en mezelf helaas, of gelukkig, in teleurstellen. Moeder zijn, opvoeden, het blijft moeilijk, hoeveel kennis je ook hebt. Mijn kinderen, twee jongens die nu elf en vijftien zijn, heb ik verteld, dat ik steeds weer probeer te kiezen uit de brei van opvoedingsmogelijkheden. Soms gaat dat goed en soms sla ik de plank aardig mis.

Vaak zijn er ook onverwachte talenten die je als moeder versteld doen staan. In ieder kind zit dat, daar ben ik van overtuigd. Mijn jongste zoon van elf heeft nu een boek geschreven, de Kronieken van Flagran. We hebben hem ondersteund om dit boek ook daadwerkelijk uit te geven.

Er zitten verschillende thema’s in het boek zoals de strijd tussen goed en kwaad en de verschillen tussen armoede en rijkdom. Liefhebbers van Harry Potter of de Grijze Jager zullen het denk ik wel waarderen. Voor volwassenen is misschien interessant om te lezen wat er in zo’n hoofdje van elf toch allemaal kan omgaan.

Hier de trotse aankondiging van zijn boek:

De Kronieken van Flagran, Robin. J. Visser
ISBN: 978-94-6026-563-5
Uitgeverij Boekscout YO!

Vanaf 14 december 2012 verkrijgbaar via erkende boekhandels
of op www.boekscout-yo.nl/boekwinkel

Arthur en het land van Flagran

De Kronieken van Flagran, Robin Visser

Over Karina de Groot

Ik ben gz-psycholoog en coach. Ik help mensen om zich te beschermen tegen stress, en makkelijker en met veel zin in het leven te staan. Met behulp van de zelfbeeldtest geef ik mensen psychologische hulp om dit voor elkaar te krijgen.
Dit bericht werd geplaatst in Psycholoog en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s