Kritiek krijgen

Juist ja, kritiek ontvangen. Ik heb net een stukje op mijn site Psy-Image gezet wat daar over gaat. En toen kreeg ik van iemand kritiek. Kritiek op mijn stukje over kritiek. Het stukje was te simpel, zei ze. Er kwam veel meer bij kijken dan ik in het stukje had geschreven. 

Hoe bedoel je? vroeg ik.

Ze had een aantal boeken gelezen over het omgaan met kritiek. En daarbij kwam heel wat kijken. Je had niet alleen te maken met het leren ontvangen van kritiek, maar ook met het geven van kritiek, de boodschap achter de kritiek, hoe de kritiek verwoord was en welke persoon de kritiek gaf.

Ja, zei ik. Daar heb je helemaal gelijk in. Die kritiek is wel terecht. Mijn bedoeling van het stukje is echter net iets anders, vertelde ik haar. Ik wilde graag een kort handvat geven aan mensen om heel concreet te iets te kunnen doen als je kritiek krijgt. Ik wilde mensen niet lastig vallen met heel veel leeswerk, maar meer iets geven wat ze zelf kunnen uitproberen. Bovendien heb ik zelf heel veel plezier gehad van deze techniek om te vragen wat iemand bedoelt.

Lees het stukje nog een keer op mijn site en probeer het maar eens uit, zei ik tegen haar. Dan kun je voor jezelf zien of je er iets aan hebt. En in dat geval hoor ik ook graag je commentaar of je er wel, of juist niet, iets aan gehad hebt. Ondertussen zal ik me dan nog iets verder verdiepen en wat meer lezen over het omgaan met kritiek. Dank je wel voor je opmerking.

En wat vind je trouwens van deze digitale kunstfoto die ik heb gemaakt?

Afschuwelijk, zei ze.

Een duif in de nacht - Karina

Een witte duif en rozen in de nacht

Over Karina de Groot

Ik ben gz-psycholoog en coach. Ik help mensen om zich te beschermen tegen stress, en makkelijker en met veel zin in het leven te staan. Met behulp van de zelfbeeldtest geef ik mensen psychologische hulp om dit voor elkaar te krijgen.
Dit bericht werd geplaatst in Psy-Image, Psycholoog, therapie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s