Over optimisme, waardering en geluk vinden

Waardering en geluk vinden. Hoe doe je dat? In het hoofdstuk over optimisme van het e-boek Denk je sterk beschrijf ik wat optimisme, waardering en geluk met elkaar te maken hebben en hoe je vaker geluk kunt vinden. Ik ben het vandaag even kwijt, dus eens kijken hoe ik het terug kan vinden.

Geluk zit bijvoorbeeld in het stilstaan bij kleine dingen die je een goed gevoel bezorgen.

Gisteren kreeg ik een prachtige bos bloemen van een cliënte ter afsluiting van de behandeling. Ze voelde zich sterker en kon zichzelf veel beter waarderen dan voorheen, vertelde ze. Ook heb ik net twee relatietherapieën afgerond. Het liep af en toe hoog op tussen de partners, maar uiteindelijk kregen ze meer waardering voor elkaar en ontstond er weer meer betrokkenheid en begrip. Dat brengt me geluk.

Ik krijg af en toe ook veel waardering voor mijn e-boek Denk je sterk. (Je kunt het hier bestellen.)

Zo schreef iemand:

‘In een opwelling kocht ik zo’n maand geleden uw e-book Denk je sterk. Ik wil graag laten weten hoeveel plezier ik er al aan gehad heb! Het was precies wat ik even nodig had. Veel dingen die u behandelt, sluimerden in het achterhoofd, en moesten dringend naar voren gehaald worden. Ik ben met succes door een zeer stressvolle tijd gekomen en ook heb ik een duidelijker beeld van wat ik in de toekomst wil en hoe ik daaraan kan gaan werken. Heel fijn om een tekst over dit onderwerp te lezen die van alle zweverigheid is ontdaan. Dat is moeilijk te vinden. Dank u wel!’

De crisis slaat ondertussen toe. Het is nu even wat rustiger in mijn praktijk. De gezondheidszorg wordt uitgekleed. Relatietherapie wordt niet meer vergoed. Ik neem nu dan maar de tijd om weer wat meer te schrijven en te tekenen. Met mijn fantasie zie ik zoveel grappige dingen in de tuin dat ik dat ook niet echt erg vind. In mijn tuin staan de violen er vrolijk bij, met hun zonnebril op, wachtend op de zonnestralen die zich nu toch steeds vaker laat zien. Ja, daar vrolijk ik wel van op.

En dan nog een tip waar ik ineens aan moet denken: ‘fake it, till you make it’. Een slecht humeur kan aardig opklaren door een tegengesteld gevoel op te gaan zoeken…

Violen, geluk en optimisme

Violen in vakantiestemming

Over Karina de Groot

Ik ben gz-psycholoog en coach. Ik help mensen om zich te beschermen tegen stress, en makkelijker en met veel zin in het leven te staan. Met behulp van de zelfbeeldtest geef ik mensen psychologische hulp om dit voor elkaar te krijgen.
Dit bericht werd geplaatst in Psy-Image, Psycholoog Nieuwegein, Relatietherapie, Zelfbeeld, Zonnestralen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s