Gebroken hartjes en witte bast

Een glimp opvangen

Een glimp vang ik op. Ik knijp mijn ogen dicht en zie er meer van. Ik wrijf in mijn handen en probeer me te concentreren. Ik zit stil en wacht tot het komt. Ik weet dat het komt. Ik heb het al vaker meegemaakt. Ik haal diep adem en bevind me ergens anders. Ik voel me licht worden, en ruik de geur van de lelietjes van dalen. Ik zie ze staan onder de bomen naast de gebroken hartjes. Ik loop er naar toe en snuif hun geur nog meer op. De zeep van mijn oma in haar badkamer rook ook zo lekker.

De lente komt op me af. in al haar felle jonge groene kleuren. Wanneer was ik hier eerder? Nooit, ik ben hier nooit geweest. Deze wereld is nieuw, strak, stralend, ontluisterend. De dode takken naast de gebroken hartjes hebben een witte beschimmelde bast. Het wit voelt zacht aan, en raakt beschadigd zodra ik het aanraak. 

Nu weet ik weer waar ik naar op zoek was. Ik ga op mijn buik liggen, zet mijn ellebogen op de grond en steun met mijn kin op mijn handen. Ik lig oog in oog met de gebroken hartjes en de schimmel op de dode takken. Ik zoem in op de schimmel en zie dat het oneindig kleine witte tere plantjes zijn die zachtjes heen en weer bewegen. Ijl is de lucht. Met een zuiver gevoel adem ik de lucht in door mijn neus.

Ook al is het nu geen lente, er is wel een zuiver, nieuw begin. Het begin van het blog: hoe kan therapie genezen van Candida Albicans Blanchefleur Johnston. Daar zullen de komende tijd stukken op verschijnen over hoe therapie werkt en kan genezen.

Gebroken hartjes in de tuin

Gebroken hartjes in de tuin

Over Karina de Groot

Ik ben gz-psycholoog en coach. Ik help mensen om zich te beschermen tegen stress, en makkelijker en met veel zin in het leven te staan. Met behulp van de zelfbeeldtest geef ik mensen psychologische hulp om dit voor elkaar te krijgen.
Dit bericht werd geplaatst in Psy-Image. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s