Kerst zonder kou

Afrikaanse Liefdesbloem en Distel

Liefdesbloem en IJsblauwe Distel

Het voelt vreemd, zo’n Kerst zonder kou. Het schijnt de warmste Kerst ooit te zijn dit jaar. We hoeven ons niet te warmen bij het haardvuur en kunnen zonder jas naar buiten. Het zonnetje schijnt wel wat waterig en heeft moeite om ons met haar stralen te bereiken. Daaraan kan ik zien dat het toch echt winter is. De narcissen steken al half boven de grond uit, maar bloeien gelukkig nog niet. Dat zou toch echt te gek worden, bloeiende narcissen met kerstmis.

Maar toch. Het schrijnt in mij als ik denk aan mijn moeder. Zij is er dit jaar voor de tweede keer niet meer bij met Kerst. Als ik aan haar denk, wilde ik dat ondanks winter, sneeuw en ijs alle bloemen zouden bloeien.

Over Karina de Groot

Ik ben gz-psycholoog en coach. Ik help mensen om zich te beschermen tegen stress, en makkelijker en met veel zin in het leven te staan. Met behulp van de zelfbeeldtest geef ik mensen psychologische hulp om dit voor elkaar te krijgen.
Dit bericht werd geplaatst in Rouwverwerking, Zonnestralen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s