Geluk in Vermomming

Wat is het meervoud van geluk? Gelukken? Van dingen die lukken worden we meestal blij. Over dingen die mislukken voelen we ons soms tamelijk rot of teleurgesteld.

Toch kunnen mislukkingen mij vaak dichter bij geluk brengen dan alles wat goed gaat. In dingen die mislukken zit een kern die mij dichterbij bij mezelf kan brengen. En bij mezelf komen, dat voelt als echt, als goed, als geluk.

Ik kom mezelf tegen als er iets niet goed gaat. Dat vind ik eerst niet leuk, het doet soms pijn. Ik slaap er slecht van en vraag me af of ik wel op de goede weg zit.

Neem het werven van klanten. Ik heb het geluk dat veel klanten via internet naar me toe komen. Maar soms is het toch even stil en zijn er te weinig aanmeldingen. En dan moet ik iets doen wat ik heel moeilijk vind: gaan vragen bij huisartsen, psychiaters en ook collega’s die het druk hebben of zij eventueel cliënten willen doorsturen. Vragen, hulp vragen, of vragen om verwijzingen vind ik echt heel moeilijk.

Als ik het dan doe, en er zijn huisartsen of collega’s die bereid zijn cliënten door te  sturen, dan voel ik me trots en ben ik heel erg blij dat ik het gedaan heb. En ja ik voel me rot, zelfs een beetje mislukt als ze er niet toe bereid zijn en dat komt helaas ook voor.

Maar dan komt er iets over me van oké, ik snap het, maar ik laat me niet kisten. En dan schrijf ik het van me af en dan doe ik eindelijk wat ik het liefste doe: plannen schrijven en nieuwe creatieve manieren vinden om toch voor elkaar te krijgen wat ik graag wil. Dat is mijn geluk in vermomming. Mislukkingen geven me de moed om mijn eigen plan te trekken en nieuwe manieren te bedenken om mijn werk als psycholoog zo goed mogelijk en op mijn manier te kunnen doen.

Vreeswijk bij nacht groen extra brug paaltje

Vreeswijk bij nacht met dubbele ophaalbrug

Over Karina de Groot

Ik ben gz-psycholoog en coach. Ik help mensen om zich te beschermen tegen stress, en makkelijker en met veel zin in het leven te staan. Met behulp van de zelfbeeldtest geef ik mensen psychologische hulp om dit voor elkaar te krijgen.
Dit bericht werd geplaatst in geluk, Psycholoog, therapie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s