Blanchefleur

Blanchefleur Johnston

Naast dit persoonlijke psychologieblog heb ik nog een ander blog dat gaat over therapie en vooral over hoe therapie kan werken. De verteller op dat blog heet Blanchefleur Johnston.

Blanchefleur Johnston is een psychologe die zich afvraagt hoe therapie nu eigenlijk werkt en de gouden momenten van inzicht die zij daarbij tegenkwam. Je kunt het vinden op:
Hoe kan therapie genezen 1. (Begin van het blog)
Hoe kan therapie genezen Homepage (Einde van het blog)

Misschien vraag je je af wie Blanchefleur Johnston is. Ze is ontstaan in mijn gedachten vanwege mijn grote wens om de psychologie van binnenuit te veranderen en te verhelderen. Het creëren van een personage of alter ego was voor mij een goede manier om woorden te geven aan de zoektocht naar de cruciale momenten in therapie die er vaak over gaan om onmogelijke wensen of dromen los te laten en reële dromen en wensen als behoefte aan aandacht, contact en intimiteit toe te laten. Dat heeft geleid tot een verhaal met de titel: Hoe kan therapie genezen.

Het is overigens niet heel makkelijk om een naam te vinden die op internet nog niet bestaat. Tot nu toe heb ik echter nog niemand anders gevonden die Blanchefleur Johnston heet.

Het blog is nu ook te krijgen als e-boek Hoe kan therapie genezen. Dat leest makkelijker. Ook het einde van Hoe kan therapie genezen kun je daarin lezen.

Karina de Groot,
Psycholoog en coach
Psy-Image

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s